DE  |  EN   |  HU
Kezdőlap   |  Kapcsolat   |  A B. Braun világszerte
Biztonságos Infúziós Terápia
 

Adatvédelmi szabályzat és hozzájárulás adatok felhasználásához

Az alábbi részletes adatvédelmi szabályzat elmagyarázza, hogy milyen adatokat gyűjtünk a weboldalunkon, illetve milyen adatokat dolgozunk fel és használunk.

Az adatvédelem fontos számunkra, ezért nagyon komolyan kezeljük. Munkánk az Önnel folytatott bizalmas együttműködésen alapul és mindent megteszünk azért, hogy Ön maradéktalanul elégedett legyen: ez természetesen vonatkozik az Ön személyes adatainak kezelésére is. Ezekkel az adatvédelmi rendelkezésekkel szeretnénk tájékoztatni arról, hogy hogyan dolgozzuk fel a személyes adatait. Ezért kérjük, vegye figyelembe a következő információkat. Az adatvédelmi rendelkezéseink kiegészítik a B. Braun webhelyek használatának feltételeit.

Webhelyünk fejlesztése és új jogi előírások, új technológiák megvalósítása során, illetve az Önnek nyújtott szolgáltatás javítása érdekében szükség lehet ennek az adatvédelmi szabályzatnak a módosítására. Ezért javasoljuk, hogy időnként olvassa át újra ezt az adatvédelmi szabályzatot.

Ezt a dokumentumot az internetes böngésző programjának a szokásos funkcióival kinyomtathatja (a böngészőben általában a „File” (fájl) -> „Print” (nyomtatás) paranccsal).


Egyoldalas adatvédelmi tájékoztató
Adatvédelmi szabályzatunk rövid verziója elérhető ezen a linken
Egyoldalas anyag megtekintése

 

1. Felelős irányító

Ennek a webhelynek az üzemeltetője és az adatvédelem szempontjából a felelős irányító:

B. Braun Magyarország
 Felhévízi u. 5.
 1023 Budapest
 Magyarország

 

2. Általános információ a személyes adatok feldolgozásáról

Ez az adatvédelmi szabályzat azokra az adatokra vonatkozik – a személyes adatokat is beleértve –, amelyeket a B. Braun Önről gyűjt. A személyes adat olyan adat vagy olyan egyedi adatok kombinációja, amelynek alapján Önt azonosítani lehet.

Az Ön személyes adatait Magyarország adatvédelmi jogszabályaival és az Európai Általános Adatvédelmi Rendelettel összhangban kezeljük. Az Ön beleegyezése nélkül a személyes adatait semmilyen esetben sem adjuk át a B. Braun csoporton kívüli harmadik személynek reklámozási vagy marketing célokra.

Nemzetközi vállalatként külső szolgáltatókkal működünk együtt. Amennyiben a feldolgozott adatok személyes adatokat is tartalmaznak, a megfelelő szerződéses megállapodásokat és szervezeti intézkedéseket foganatosítottuk az alkalmazandó jogszabályok szerint, hogy biztosítsuk az Ön adatainak biztonságát.

Vállalatunknál a jogi szabályozásoknak és ennek a szabályzatnak a betartását adatvédelmi tisztviselőink felügyelik. Alkalmazottaink képzésben részesültek a személyes adatok kezelésével kapcsolatban és írásban kötelezettséget vállaltak az adatvédelmi szabályozások betartására.

Általánosságban a webhelyünk személyes adatok megadása nélkül is használható. Amennyiben személyes adatokat (például név, cím vagy e-mail-cím) gyűjtünk, akkor ez – amikor csak lehetséges – mindig önkéntes alapon történik.

Fel szeretnénk hívni a figyelmét arra, hogy az Interneten át történő adatátvitel (pl. e-mailben történő kommunikáció) során biztonsági hiányosságok fordulhatnak elő. Elővigyázati intézkedésekkel, például álnevek használatával, a feldolgozott adatok mennyiségének ésszerű megválasztásával, az adattörlési határidők betartásával és a technológiai jelenlegi élvonalának figyelembe vételével törekszünk arra, hogy adatait megvédjük az illetéktelen hozzáféréstől. Azonban a védelmi intézkedések ellenére teljes mértékben nem zárható ki az adatok harmadik fél általi jogtalan felhasználása.

 

3. Adatgyűjtés és -feldolgozás Interneten át történő hozzáférés esetén

Ha felkeresi a webhelyünket, akkor a webszervereink minden egyes hozzáférést ideiglenesen egy naplófájlban rögzítenek. Az automatikus törlésig a következő adatok kerülnek bevitelre és mentésre:
◾A kérést küldő számítógép anonimizált IP-címe
◾A hozzáférés dátum és időpontja
◾A lekért adat neve és URL-je
◾Jelentés a lekérés sikerességéről
◾A használt böngésző és operációs rendszer azonosító adatai
◾A webhely, amelyről a hozzáférést indították
◾Az Internetszolgáltató neve

Ezeknek az adatoknak a jogszerű feldolgozását a webhely használatának (a kapcsolat felépülésének) biztosítása, valamint a rendszer biztonsága, a hálózati infrastruktúra technikai felügyelete, illetve az Internetes ajánlatunk optimalizálása érdekében végezzük. Ennek az adatvédelmi szabályzatnak az elfogadásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy ezeket az adatokat gyűjtsük. Ön ezt az adatfeldolgozást megtilthatja. Amennyiben megtiltja az adatainak felhasználását, úgy tájékoztatjuk, hogy szolgáltatásaink csak korlátozott mértékben lehetnek elérhetők. 

Ezeket a személyes adatokat a fentiekben megjelölt eseteken kívül nem dolgozzuk fel, kivéve ha Ön kifejezetten hozzájárul a további feldolgozásukhoz.

 

4. Az adatok felhasználásának célja

Az Általános Adatvédelmi Rendeletben megfogalmazott minimális adathasználat és ésszerű adathasználat elvével összhangban csak akkor gyűjtünk személyes adatokat a webhelyünkön, ha erre az Ön által kívánt cél megvalósítása érdekében van szükség, erre jogszabályok vagy szerződések köteleznek minket, ha ehhez törvényes érdekünk fűződik és/vagy ha Ön ehhez önként a hozzájárulását adja.

Személyes vagy üzleti adatok (pl. e-mail cím, név, cím) megadásánál az adatokat közlése az Ön részéről kifejezetten önkéntes alapon történik.

Az Ön kapcsolattartási és üzleti tevékenységgel kapcsolatos adatait törvényi szabályozások alapján dolgozzuk fel meglevő vagy jövőbeli üzleti kapcsolatokkal összefüggésben. Ezen kívül Ön az adatok megadásával hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megjelölt cél érdekében gyűjtsük, feldolgozzuk és felhasználjuk a közölt adatokat. Az Ön által megadott adatokat csak addig dolgozzuk fel és tároljuk, amíg erre a szándék szerinti cél eléréséhez szükség van, a kérdéses cél elérése vagy a megfelelő adattárolási időszakok letelte után pedig töröljük azokat. Más célra adatokat nem gyűjtünk, nem dolgozunk fel és nem használunk. Ön a jövőbeli adatgyűjtésekre vonatkozóan bármikor visszavonhatja az adatfelhasználásra vonatkozó hozzájárulását. Amennyiben megtiltja az adatainak felhasználását, úgy tájékoztatjuk, hogy szolgáltatásaink csak korlátozott mértékben lehetnek elérhetők.

Az adatokat a következő módon használhatjuk fel:

Jogszabályi előírások miatt:
◾Általános üzleti feltételeink érvényesítéséhez
◾Üzleti tevékenységünk irányításához
◾Esetleges csalárd tranzakciók elleni védekezéshez, illetve az ilyen tranzakciók azonosításához

Szerződéses célokra:
◾Vásárlásokkal és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos fizetések feldolgozásához
◾Az Ön kérelméhez kapcsolódó dokumentumok feldolgozásához

Az Ön hozzájárulásával:
◾Kapcsolattartáshoz
◾Minták, jutalmak, termékek és információk küldéséhez
◾Pályázatokra, programokra vagy ajánlatokra történő regisztrációhoz, az Ön kérésének megfelelően
◾ Az Önnek felkínált egyéb szolgáltatások biztosításához
◾Ha a törvény megengedi, a B. Braun termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos, felhasználóhoz kötődő, a felhasználó által kifejezetten nem kért ajánlatok és információk küldéséhez
◾Felmérések készítéséhez a webhelyeinken
◾Az Ön érdeklődéséhez igazított reklámok készítéséhez és megjelenítéséhez


Törvényes érdekeinkből eredően:
◾Reklámtevékenységünk hatékonyságának meghatározásához
◾Új termékek és szolgáltatások kifejlesztéséhez

◾Termékek, szolgáltatások és webhelyek használatának elemzéséhez
◾Annak megismeréséhez, hogy Ön hogyan éri el a webhelyünket

 


5. Hogyan használjuk az Ön adatait

Az általunk gyűjtött adatokat arra használjuk fel, hogy az Ön rendelkezésére bocsássuk a kért termékeket és szolgáltatásokat, hogy tájékoztassuk a B. Braun által kínált egyéb termékekről és szolgáltatásokról, valamint hogy felügyeljük webhelyeinket és szolgáltatásainkat (pl. hírlevél), valamint hogy a törvény által az adatfeldolgozással kapcsolatban meghatározottak szerint gyakoroljuk jogainkat és teljesítsünk kötelezettségeinket.

Annak érdekében, hogy átfogó ajánlatot tehessünk Önnek, az adatait a B. Braun Csoporton belül továbbítjuk és használjuk fel (a B. Braun Csoportra vonatkozó információkat itt olvashat).

 

6. Kiskorúak védelme

Gyermekek és 18 év alatti személyek rendes esetben nem közölnek velünk személyes adatokat a szülők vagy a törvényes gondozók hozzájárulása nélkül. Gyermekektől nem kérünk személyes adatokat és megerősítjük, hogy gyermekektől személyes adatokat nem gyűjtünk és azokat nem használjuk fel semmilyen módon és nem is adjuk át harmadik félnek felhatalmazás nélkül.

 

7. Adatok továbbítása az Interneten át

Az Internet egy globális, nyitott platform. Az Internet sajátos működési módjából és a rendszerből adódó kockázatok miatt Ön az adatokat mindig a saját kockázatára továbbítja. A biztonsága érdekében szolgáltatásainkat kizárólag titkosított átviteli csatornákon át kínáljuk.

 

8. A cookie-k használata

Internetes oldalaink úgynevezett „cookie-kat” használnak. A cookie-k kis méretű szövegfájlok, amelyeket az Ön számítógépe tárol és amelyeket a böngészője ment el. Ezek a fájlok nem károsítják a számítógépét és nem tartalmaznak vírusokat. A céljuk az, hogy ajánlataink felhasználóbarátabbak, hatékonyabbak és biztonságosabbak legyenek. Bizonyos cookie-kra (az úgynevezett „funkcionális cookie-kra”, pl. a nyelvi beállításokat és a megrendelési folyamatokat tartalmazókra) szükség van a webhely alapvető funkcióinak garantálásához. Ezek nélkül a cookie-k nélkül a webhely rendeltetésszerű felhasználása nem lehetséges.

A felhasznált cookie-k többsége úgynevezett „munkamenet-cookie”. Ezek automatikusan törlődnek, miután Ön befejezte a webhelyünk használatát. Más cookie-k az Ön végberendezésén eltárolva maradnak, amíg Ön nem törli őket. Ezek a cookie-k lehetővé teszi, hogy a következő látogatásánál felismerjük a böngészőjét.

A böngészőjénél beállíthatja, hogy az tájékoztassa a cookie-k beállításáról és hogy csak egyes esetekben fogadjon cookie-kat, bizonyos esetekben pedig kizárja a cookie-k elfogadását, illetve általánosságban tilthatja a cookie-kat és aktiválhatja a cookie-k automatikus törlését a böngésző bezárásánál. Amennyiben elutasítja a cookie-k használatát (ez az egyik lehetséges beállítás a böngészőjében), akkor ennek ellenére használni tudja a webhelyünket (bizonyos körülmények esetén korlátozott módon).

A cookie-k tárgyában további információkat a következő szabályzatban talál: Cookie Policy.

 

9. Biztonsági intézkedések

Széles körű óvintézkedéseket tettünk az Ön adatai biztonságának védelme érdekében. A HMTL webhelyeken (kapcsolattartási űrlapokon) Ön által megadott adatok továbbítása titkosított formában (SSL - Secure Socket Layer) történik a nyilvános adathálózaton át a B. Braun-hoz, ahol azokat elmentjük és feldolgozzuk.

Ez a webhely SSL-titkosítást használ a biztonság érdekében és a bizalmas tartalmak, például az Ön által nekünk, a webhely üzemeltetőinek küldött tájékoztatás kérések átvitelének védelméhez. A titkosított kapcsolatot arról ismerheti fel, hogy a böngészőjében a címsor „http://”-ről „https://”-re változik, a böngészősorban pedig megjelenik a lakat szimbólum.

Ha az SSL-titkosítás aktiválva van, akkor azokat az adatokat, amelyeket nekünk küld, külső felek nem tudják elolvasni.

 

10. Adatok továbbítása harmadik feleknek

Az Ön személyes adatait nem továbbítjuk harmadik feleknek (azaz a B. Braun Csoporton kívülre), kivéve ha Ön ehhez előzetesen hozzájárulását adta. Ez a rendelkezés nem vonatkozik a szolgáltatói partnerekhez, például csomagfutár szolgálatokhoz vagy fuvarozókhoz továbbított információkra, ha ezek átadása szükséges a megrendelés feldolgozásához vagy az áruk leszállításához.

A logisztikai szolgáltatók azokat az adatokat kapják meg, amelyre a szállításhoz szükség van, és azokat saját felelőségükre kezelik. Ennek megfelelően részükre kizárólag a szállításhoz szükséges adatokat továbbítjuk.

Ezen kívül a szerződések előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos munkában más szolgáltatók, például informatikai szolgáltatók vagy webhely szolgáltatók is részt vesznek. Ezek a vállalatok egy úgynevezett megrendelés feldolgozó keretrendszer részeként végeznek munkát a B. Braun számára, és csak az utasításainknak megfelelően használhatnak fel személyes adatokat.

A B. Braun ezeket a szolgáltatókat szerződéses jogviszony alapján kötelezte az Általános Adatvédelmi Rendelet betartására, és tevékenységüket felügyeli.

Az adatoknak áruszállítás, szolgáltatás nyújtás vagy megrendelés feldolgozás, illetve könyvelés és belső elszámolás céljából történő továbbítására a B. Braun Csoporton belül szintén nem vonatkozik ez a rendelkezés. Adatok továbbítása esetén azokat a salesforce.com, Inc. The Landmark @ One Market Street, Suite 300, San Francisco, CA 94105, USA (“Salesforce”) felhő alkalmazása tárolhatja (vö. 10. pont). Ezeken kívül harmadik fél részére adatokat nem továbbítunk az Ön hozzájárulása nélkül.

Mindezekben az esetekben az adattovábbításra az alkalmazandó nemzeti és európai adatvédelmi rendelkezésekkel összhangban kerül sor; a továbbított adatok terjedelme ebben az esetben kizárólag a minimálisan szükséges adatmennyiségre korlátozódik.

 

11. Adatvédelmi szabályzat a Webanalytics használatával kapcsolatban

Ezen a webhelyen az Adobe Analytics szolgáltatást, az Adobe Systems Software Ireland Limited („Adobe”) web analitikai szolgáltatását használjuk. Az Adobe Analytics cookie-kat használ. Ha a webhely használatával kapcsolatos, cookie-k által generált információkat egy Adobe szerverre továbbítjuk, akkor a beállítások biztosítják, hogy az IP anonimizált legyen a földrajzi hely meghatározása előtt, és azt a tárolást megelőzően egy generikus IP-címmel cseréljük fel. Az Adobe ezt az információt ennek a webhelynek az üzemeltetője nevében a következő célokra használja fel: elemzi, hogy a felhasználó hogyan használja ezt a webhelyet, jelentéseket készít a webhelyen végzett műveletekről a webhely üzemeltetője számára és további szolgáltatásokat biztosít a webhely és az Internet használatával kapcsolatban a webhely üzemeltetője részére. Az Ön böngészője által az Adobe Analytics szolgáltatással kapcsolatban továbbított IP-címet az Adobe által biztosított egyéb adatokkal nem egyesítjük. A cookie-k mentését megakadályozhatja a böngésző szoftver megfelelő beállításával. Ne feledje, hogy ebben az esetben nem biztos, hogy teljes mértékben ki tudja használni ennek a webhelynek az összes szolgáltatását. Ezen kívül megakadályozhatja a cookie által generált adatok rögzítését és a webhely használatára vonatkozó információk átadását az Adobe részére (az IP-címet is beleértve), valamint az adatok Adobe általi feldolgozását az itt elérhető böngésző beépülő modul letöltésével és telepítésével.

Az Adobe-val megállapodást kötöttünk a szerződés szerinti adatok feldolgozására és a német adatvédelmi hatóságok szigorú előírásainak maradéktalan teljesítésére az Adobe Analytics szolgáltatás használata során.

 

12. Adatvédelmi szabályzat az etracker használatával kapcsolatban

Webhelyünk az etracker analitikai szolgáltatást használja. A szolgáltató az etracker GmbH, Erste Brunnenstraße 1, 20459 Hamburg, Németország. Az adatokból a szolgáltató álnévvel azonosított használati profilokat készíthet. Erre a célra a vállalat cookie-kat használhat. A cookie-k lehetővé teszik, hogy az Ön böngészőjét azonosítani lehessen. Az etracker technológiákkal gyűjtött adatokat nem használjuk fel a webhelyünk látogatóinak személyes azonosítására anélkül, hogy ehhez az érintett személy külön a hozzájárulását adná, és ezeket az adatokat nem kombináljuk az álnévvel jelölt egyénre vonatkozó személyes adatokkal.

Az etracker által végzett adatgyűjtést és mentést bármikor jövőbeli hatállyal letilthatja. Az Ön jövőbeli webhely látogatási adatai gyűjtésének és tárolásának letiltásához a következő hivatkozásra kattintva beszerezheti az etracker Opt-out-Cookie-ját, amely biztosítja, hogy a jövőben az etracker nem fog látogatási adatokat gyűjteni és tárolni az Ön böngészőjéből: https://www.etracker.com/en/data-privacy/

Az etracker egy „cntcookie” elnevezésű Opt-Out-Cookie-t használ. Kérjük, hogy amíg az adatgyűjtést tiltani akarja, ne törölje ezt a cookie-t. Az etracker adatvédelmi rendelkezéseiről itt olvashat további információkat: https://www.etracker.com/en/data-privacy/

 

13. Adatvédelmi szabályzat a reCAPTCHA használatával kapcsolatban

A webhelyünkön használt adatbeviteli űrlapok védelmére a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA (a továbbiakban: “Google“) „reCAPTCHA” szolgáltatását használjuk. Ezzek a szolgáltatással meg lehet különböztetni, hogy az adatbevitel embertől származik-e vagy pedig nem helyénvaló módon automatikus gép feldolgozásból.

Ismereteink szerint a „Google” a hivatkozó URL-t, az IP-címet, a webhely látogatóinak műveleteit, az operációs rendszerre, böngészőre és a webhelyen eltöltött időre vonatkozó információkat, cookie-kat, megjelenítési utasításokat és parancsfájlokat, valamint a felhasználó által a „reCAPTCHA” ablakon belül végzett beviteli műveleteket és egérmozgatást kapja meg.

A Google az így nyert információkat többek között könyvek és más nyomtatott termékek digitalizálására, valamint más szolgáltatásoknak, például a Google Utcakép és a Google Térképek szolgáltatásnak (házszámok és utcanevek felismerése) az optimalizálására használja fel.

A „reCAPTCHA” szolgátlatás keretében továbbított IP-cím a Google egyéb adataival nem lesz összekapcsolva, kivéve ha Ön a „reCAPTCHA” beépülő modul használatának idején be van jelentkezve a Google-fiókjába. Ha meg akarja akadályozni, hogy a „Google” tárolja ezeket az Önről és a webhelyünkön végzett műveleteiről gyűjtött adatokat, akkor a webhelyünk felkeresése és a „reCAPTCHA” beépülő modul használata előtt ki kell jelentkeznie a Google-fiókjából.

A „reCAPTCHA” szolgáltatáson át nyert információk felhasználása a Google Használati feltételei szerint történik: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

 

14. Ügyfél útjának követése

Ezen a webhelyen a Pixelpark GbmH (https://www.publicispixelpark.de/) technológiáival anonimizált formában (marketing cookie-kkal) adatokat gyűjtünk és továbbítunk a Pixelpark GmbH-nak. Ezek a cookie-k a webhely igények szerinti kialakításának és optimalizálásának céljából, valamint statisztikai elemzések készítéséhez és a többmédiás használat támogatásához kerülnek beállításra. A Pixelpark GmbH úgynevezett „cookie”-kat használ erre a célra. Ezek a számítógépen tárolt szöveges fájlok, amelyek lehetővé teszik a webhely használatának elemzését (vö. „8. Cookie-k”).

Az adatokat nem használják fel a webhely látogatóinak személyes azonosítására.

Ezeket az anonimizált felhasználási adatokat a webhely üzemeltetői, illetve a Pixelpark GmbH egyéb hirdetői és partnerei egyaránt felhasználhatják a felhasználókat érdeklő dolgok azonosítására anélkül, hogy bármilyen következtetést le lehetne vonni a webhelyet látogatók személyazonosságáról.

 

15. Közösségi média beépülő modulok

A B. Braun internetes jelenlétén belül előfordulhat, hogy harmadik felek tartalmait (úgynevezett „beépülő modulokat”) használjuk. Ezek lehetnek Youtube videók, RSS-hírcsatornák vagy más webhelyek grafikái,  valamint közösségi médiák nyomógombjai, például a Facebook megosztás gombja.

Ha Ön felkeresi a B. Braun egyik webhelyét, amelyek harmadik felek beépített tartalmait jelenítik meg, akkor bizonyos körülmények között kapcsolat létesül a kérdéses közösségi hálózattal. A nyomógombok tartalma ezáltal átkerülhet az Ön böngészőjébe és beépülhet a webhelybe. Ez azt jelenti, hogy a kérdéses szolgáltató mindig értesül arról, hogy Ön megnyitotta a B. Braun webhelyét. Ebben az esetben nincs jelentősége annak, hogy Ön tagja-e egy közösségi hálózatnak vagy hogy nincs bejelentkezve ilyen hálózatba. Ezen kívül, függetlenül attól, hogy végez-e bármilyen műveletet a beépített tartalommal, a közösségi hálózat automatikus információkat gyűjt. A következő információk kerülnek így továbbításra: Az IP-cím, a böngészőre és operációs rendszerre vonatkozó információk, a képernyőfelbontás, a telepített böngésző beépülő modulok (pl. Adobe Flash Player), honnan érkezett a látogató (ha egy hivatkozást követett), valamint a jelenlegi webhely URL-je.

Ha a B. Braun webhely használata közben be van jelentkezve az egyik közösségi hálózatba, akkor bizonyos körülmények között a webhely lekérésére vonatkozó információkat a közösségi hálózat összekapcsolja az Ön tagsági adataival és eltárolja azokat. Ha Ön tagja egy közösségi hálózatnak, de nem kívánja, hogy ezeket az adatokat a hálózat megkapja, akkor a B. Braun webhely felkeresése előtt ki kell jelentkeznie a közösségi hálózatból.

A B. Braun nem tudja befolyásolni a közösségi hálózatok által gyűjtött adatok körét. A személyes adatai védelme érdekében kérjük, tájékozódjon az adatgyűjtés fajtájáról, köréről és céljáról, az adatok további feldolgozásáról, valamint az ezekkel kapcsolatos jogairól és beállítási lehetőségeiről a kérdéses közösségi hálózat adatvédelmi szabályzatának tanulmányozásával.

Ezen kívül lehetősége van arra is, hogy a böngészőjében bővítményekkel blokkolja a közösségi médiák beépülő moduljait és így megakadályozza az adatok továbbítását.


15.1 Adatvédelmi szabályzat a Facebook beépülő modulok használatával kapcsolatban

Webhelyünk tartalmazza a Facebook közösségi hálózat (szolgáltató: Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA.) beépülő moduljait. A Facebook beépülő modulokat a webhelyünkön megjelenő Facebook logóról ismerheti fel. A Facebook beépülő modulokról itt olvashat áttekintő tájékoztatást: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Ha meglátogatja az egyik webhelyünket, akkor közvetlen kapcsolat épül fel a böngészője és a Facebook szervere között a beépülő modulon keresztül. Ily módon a Facebook értesül arról, hogy Ön felkereste a webhelyünket és megkapja az Ön IP-címét is. A Facebook ezáltal a webhelyünk felkeresését összekapcsolhatja az Ön felhasználói fiókjával. Szeretnénk rámutatni arra, hogy webhely szolgáltatóként mi nem értesülünk a továbbított adatok tartalmáról, sem arról, hogy azokat a Facebook hogyan használja fel. A Facebook adatvédelmi szabályzatáról további tájékoztatást a következő hivatkozásra kattintva olvashat:
 http://de-de.facebook.com/policy.php

 

Ha nem akarja, hogy a Facebook összekapcsolja a webhelyünk felkeresését az Ön Facebook felhasználói fiókjával, akkor kérjük, jelentkezzen ki a Facebook fiókjából.

15.2 Adatvédelmi szabályzat a Twitter használatával kapcsolatban

A Twitter szolgáltatás funkcióit a webhelyeink beépítve tartalmazzák. Ezeket a funkciókat a Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA biztosítja. A Twitter és a „Re-Tweet” funkció használatával az Ön által felkeresett webhelyeket a szolgáltatás összekapcsolja az Ön Twitter-fiókjával és közli más felhasználókkal. Ilyenkor a Twitter felé adatátvitel történik. Szeretnénk rámutatni arra, hogy webhely szolgáltatóként mi nem értesülünk a továbbított adatok tartalmáról, sem arról, hogy azokat a Twitter hogyan használja fel. A Twitter adatvédelmi szabályzatáról további tájékoztatást a következő hivatkozásra kattintva olvashat:
 http://twitter.com/privacy

A Twitter-en az adatvédelmi beállításokat a fiókbeállításoknál változtathatja meg: http://twitter.com/account/settings

15.3  Adatvédelmi szabályzat a LinkedIn használatával kapcsolatban

Webhelyünkön felhasználjuk a LinkedIn hálózat funkcióit. A szolgáltató a LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. A LinkedIn szerverekhez minden alkalommal kapcsolat létesül, valahányszor Ön megnyitja az egyik olyan webhelyünket, amelyen LinkedIn funkciók vannak. A LinkedIn értesül arról, hogy Ön felkereste a webhelyünket és megkapja az Ön IP-címét is. Ha rákattint a LinkedIn „ajánlás” gombjára és be van jelentkezve a LinkedIn-fiókjába, akkor lehetséges, hogy a LinkedIn a webhelyünk felkeresését összekapcsolja Önnel és az Ön felhasználói fiókjával. Szeretnénk rámutatni arra, hogy webhely szolgáltatóként mi nem ismerjük a továbbított adatok tartalmát, sem azt, hogy ezeket az adatokat a LinkedIn hogyan használja fel.

A LinkedIn adatvédelmi szabályzatáról további tájékoztatást a következő hivatkozásra kattintva olvashat: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

15.4   Adatvédelmi szabályzat a XING használatával kapcsolatban

Webhelyünkön felhasználjuk a XING hálózat funkcióit. A szolgáltató a XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Németország. A XING szerverekhez minden alkalommal kapcsolat létesül, valahányszor Ön megnyitja az egyik olyan webhelyünket, amelyen XING funkciók vannak. Ismereteink szerint személyes adatok tárolására ezáltal nem kerül sor. Nem tárolnak különösen IP-címeket és nem is elemzik a felhasználó webhely használati szokásait.

 

Az adatvédelemről és a XING megosztás gombjáról további információkat a XING adatvédelmi szabályzatában olvashat:
 https://www.xing.com/app/share?op=data_protection

15.5  Adatvédelmi szabályzat a YouTube használatával kapcsolatban

Webhelyünk felhasználja a Google által üzemeltetett YouTube webhely beépülő moduljait. A webhelyek üzemeltetője a YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Ha Ön felkeresi az egyik Youtube beépülő modulokat tartalmazó webhelyünket, akkor kapcsolódni fog a YouTube szervereihez. A YouTube szervere ily módon értesül arról, hogy Ön melyik webhelyünket látogatta meg.

Ha be van jelentkezve a YouTube-fiókjába, akkor lehetővé teszi, hogy a YouTube közvetlenül összekapcsolja a böngészési viselkedését az Ön személyes profiljával. Ezt úgy előzheti meg, hogy kijelentkezik a Youtube-fiókjából.

A felhasználói adatok kezeléséről további tájékoztatást a YouTube adatvédelmi szabályzatában olvashat: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

 

 

16. My B. Braun (Extranet)

Ha Ön az Extranet hálózatunkat használja, akkor meg kell adnia néhány személyes adatot, amelyeket azért dolgozunk fel és tárolunk, hogy ennek alapján az Ön igényeihez igazítsuk a szolgáltatás kínálatunkat. Az adatait bármikor kezelheti a „My Profile” menüben. Ha szeretné törölni a profilját, akkor kérjük, tájékoztasson minket a mybbraun@bbraun.com e-mail címen, mivel hozzáférése az Extranet hálózathoz teljes mértékben megszűnik az adatainak a törlésével.

16.1      Kapcsolattartás szakértőkkel

Az Extraneten keresztül kapcsolatot tarthat és hálózati munkát végezhet a B. Braun alkalmazottaival. A B. Braun alkalmazottakat is átfogó üzleti hálózatának keretében új információkat e-mailben kap az Ön által megadott címen.

16.2      Naplófájlok

Szeretnénk rámutatni, hogy az Ön által megadott adatokon kívül az IP-címet, amelyről az Extranet hálózatunkat felkeresi, szintén tároljuk és adott esetben felhasználjuk követelések érvényesítése vagy bizonyíték szolgáltatása esetén. Az IP-címadatokat egyéb módon nem használjuk fel, de azok rögzítésére kizárólag megelőző intézkedések keretében kerül sor. Folyamatosan gondoskodunk arról, hogy ne lehessen következtetni belőlük egy meghatározott Extranet felhasználóra.

16.3      Hozzáférés információkhoz és e-mail értesítések

A sikeres azonosítás és regisztráció után Ön hozzáférést kap a My B. Braun portálon különböző információkhoz, dokumentumokhoz és alkalmazásokhoz.

A My B. Braun portálon belül ingyenes e-mail üzeneteket kínálunk Önnek. Ehhez meg kell adnia egy olyan e-mail címet, amelyet kizárólag Ön használ vagy amelyet kizárólag az Ön rendelkezésére bocsátottak ezeknek az e-maileknek a fogadásához. Más e-mail címek megadása, különösen harmadik feleké, nem megengedett. Ennek az e-mail címnek a megadásával Ön kinyilvánítja, hogy elfogadja ezeknek az adatoknak a feldolgozását.

Az e-mail szolgáltatások lemondásához megfelelő inaktiválási funkciót teszünk elérhetővé. Technikai vagy egyéb problémák esetén az inaktiválással kapcsolatos technikai támogatást a felhasználók a mybbraun@bbraun.com címen vehetnek igénybe.

16.4      Az Ön adatainak törlése

Az Ön adatait csak addig tároljuk, ameddig ez a jogszabályi rendelkezések szerint vagy a közös üzleti tevékenység keretében szükséges vagy megengedett. Ezt követően az Ön összes személyes adatát töröljük, amennyiben ez nem ütközik jogszabályban előírt adatmegőrzési határidőbe. 

 

17. Az Ön jogai az adatgyűjtés érintettjeként

Önnek mindig joga van (ÁAR, 15. cikk) térítésmentesen hozzáférni a személyes adataihoz, megismerni azok eredetét, azt, hogy az adatai kihez kerültek, valamint tájékozódni az adatfeldolgozás céljáról, továbbá joga van helyesbíteni az adatait (ÁAR, 16. cikk), joga van adatai törlését kérni (ÁAR, 17. cikk), illetve korlátozni ezeknek az adatoknak a kezelését (ÁAR, 18. cikk). Ezen kívül joga van rendezett, általános és géppel olvasható formátumban megkapni azokat a személyes adatait, amelyeket Ön egy felelős félnek adott meg (az adathordozhatóságához való jog, ÁAR 20. cikk).

Az adatok kezeléséhez és adatainak felhasználásához adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja (tiltakozáshoz való jog, ÁAR, 21. cikk), ha az ilyen adatkezelést és felhasználást nem egy magasabb rendű jogszabály írja elő vagy ha arra nincs közvetlenül szükség egy meglevő szerződéses jogviszony esetében. Ebből a célból és a személyes adatok tárgyában felmerülő további kérdések esetén Ön az impresszumban megadott címen léphet velünk kapcsolatba. Kérésre Önt az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően írásban tájékoztatjuk arról, hogy tároljuk-e az Ön személyes adatait, és ha igen, akkor milyen személyes adatokat tárolunk.

 

18. Az adatvédelmi rendelkezések lekérése

Ezeket a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokat lekérheti és kinyomtathatja bármelyik B. Braun webhelyen az alábbi hivatkozás használatával „Adatvédelem".

 

19. Az Ön kapcsolattartói adatvédelmi ügyekkel kapcsolatban

Ha kérdései lennének az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatban, akkor közvetlenül adatvédelmi tisztviselőnkhöz és a teamjéhez fordulhat, akik tájékoztatás kérés, kérelem vagy panasz esetén is rendelkezésre állnak:

Jogi Osztály
 B. Braun Magyarország

 Felhévízi u. 5.
 1023 Budapest
 Magyarország


19.1      Tájékoztatáshoz való jog

Az Általános adatvédelmi rendelet szerint az ügyfeleinknek joga van díjfizetés nélkül tájékoztatást kérni a tárolt adataikról. Kérésre Önt az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően írásban tájékoztatjuk arról, hogy tároljuk-e az Ön személyes adatait, és ha igen, akkor milyen személyes adatokat tárolunk. Erről itt találhat további tájékoztatást.

19.2      Az Ön joga a szabályozó hatóságnál való panasztételre

Ha panasza lenne, akkor a megjelölt szabályozó hatósághoz fordulhat:

NAIH (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) 1125 Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

 

2018. februári állapot